Důležité info

Přesun stránek proběhl z : http://knizkyhezkycesky.blog.cz/

Archangel's Kiss - 1/2 12. kapitola

Vzduch by provoněný krví a bolestí, jakoby se jednalo o drahý parfém, který prosákl do každého póru její kůže. Najednou jí chyběl její byt, koupelna, kterou proměnila ve svá osobní nebesa. Ten pocit byl tak silný, že se začala třást a bolestivě se jí stáhl žaludek.
"Jak dlouho tam budou ležet?" přinutila se zeptat Illia.
"Dokud se nebudou schopni zvednout," odpověděl jí a každé jeho slovo řezalo jako ostří. "Nebo dokud pro ně Michaela někoho nepošle."

Eleně bylo jasné, že to se nikdy nestane. Otočila se pryč od hromady těl, oddělených křídel a zničených květin a pokračovala v cestě. "Počkej. Moje kniha."
"Až se Raphael vrátí, přinesu ti jí."
Elena zaváhala, ale nechtělo se jí vracet se kolem těch těl. "Díky." Udělala dalších pár kroků, když najednou ucítila déšť a vítr, který pronikl do všech jejích smyslů.


Illium se potichu stáhl a nyní šel vedle ní Raphael. Očekávala pokárání za neuposlechnutí jeho rozkazu, ale Raphael nic neřekl, dokud se nedostali do soukromí jejich části pevnosti. Dokonce i tam ji jednoduše sledoval, když se svlékla z oblečení a vstoupila do sprchy. Když vylezla ven, čekal na ni s obrovskou osuškou, kterou kolem ní omotal. Láskyplnost s jakou toto gesto udělal hrozila, že ji zničí. Když jí odstranil mokré prameny vlasů z obličeje vzhlédla a zadívala se mu do očí. Když promluvil, jeho slova byla tichá, "Násilí našich životů tě šokuje."

Raphaelovo srdce pod její dlaní bilo silně a pravidelně. Byl to tak lidský zvuk, tak upřímný a opravdový. "Není to tím násilím." Elena zabila svého vlastního mentora, když sešel z cesty a zabíjel mladé chlapce, jako kdyby byli pouhým masem. "Je to tou nelidskostí."
Raphael ji pohladil po vlasech a rozvinul křídla, aby ji jimi obklopil. "Michaela po tobě šla z čistě lidského motivu - žárlí na tebe. Nyní jsi středem pozornosti a ona to nemůže vystát."
"Ale ta krutost v jejím pohledu." Elena se při té vzpomínce otřásla. "Užívala si, že mi může ublížit, užívala si to způsobem, kterej mi připomínal Urama." Z krve zrozený anděl jí tenkrát kopl do zlomeného kotníku, až bolestí křičela. A pak se na ni usmíval.

"Byli partnery z nějakého důvodu." Znovu ji pohladil a jeho srdce jí pod tváří, kterou si mu položila na hrudník, hřálo. Ale Raphael byl také muž, který s ledovou praktičností potrestal upíra takovým způsobem, že se New Yorkčané tomu kdysi zakrvácenému místu na Times Square dodnes vyhýbali.
"Co si udělal s Michaelou?" zeptala se ho a když si uvědomila, že samotné ponížení by pro Raphaela nikdy nebylo dostatečným trestem, přejel jí mráz po zádech. Nejednal náladově, ale když se rozhodl jednat, svět se před ním začal třást.
V mysli ucítila půlnoční větřík. Už jsem ti to jednou říkal, Eleno. Nikdy Michaely nelituj. Použije tvůj soucit, aby ti mohla vyrvat srdce z těla, zatímco by stále bilo.

Srdce, o kterém zrovna mluvil, se při té vzpomínce panicky rozbušilo, bylo pohmožděné a bolelo. "Jak to udělala? Jak do mě mohla takhle sáhnout?"
"Zdá se, že Michaela zatajila svou novou schopnost." Jeho hlas se ztišil. "Není to náhoda, že ji získala tak brzy po té, co se díky Uramovi ocitla blízko smrti."
"Byl s ní o samotě docela dlouho," řekla Elena a vzpomněla si na nefalšovaný strach v Michaelině očích, když ji zachránili. Bylo to poprvé, co spatřila archanděla, který by se bál a tenkrát jí to otřáslo. "Myslíš, že ji nějak změnil?"
"Jeho krev změnila tu ženu, Holly Chang. Není ani upír, ale ani smrtelník. Uvidíme, co se stane z Michaely."

Elena se zastyděla, když si uvědomila, že na jedinou přeživší oběť Uramova útoku zcela zapomněla. "Holly? Jak je jí?" Naposledy, když ji Elena viděla, byla nahá, její kůže byla potřísněná krví a její mysl napůl zlomená.
"Je naživu."
"A její mysl?"
"Dmitri mi řekl, že už nikdy nebude tím, kým bývala, ale nezešílela." To bylo daleko lepší, než Elena očekávala, ale pochytila i slova, kerá Raphael nahlas neřekl. "Dmitri ji stále nechává sledovat, že jo?"
"Uramův jed ji pozměnil na základní úrovni - musíme vědět, čím se stane."

Elena se nemusela ptát, aby pochopila, že kdyby se ukázalo, že se Holly začne podobat Uramovi, Dmitri by jí bez zaváhání podřízl hrdlo. Instinkty bojovali proti tvrdé realitě - Uramovu zlu nemohlo být dovoleno se šířit. "Neodpověděl si mi na otázku," řekla mu a doufala, že to Holly Chang zvládne a tím svému útočníkovi naplive do obličeje. "Co si udělal s Michaelou?"

"Nechal jsem ji na veřejném místě s tvojí dýkou zapíchnutou v oku, které se kolem ní už zahojilo."

6 komentářů: