Důležité info

Přesun stránek proběhl z : http://knizkyhezkycesky.blog.cz/

Archangel's Kiss - 2/2 39. kapitola

sobota, 1. únor 2014

Zabít Lijuan bylo nemožné. Raphael si to uvědomil už při první vlně její síly. Vyzařovala z ní smrt propletená s životem. Nejstarší žena archanděl byla stvořením, které obývalo oba světy.
Po rameni jí sice stále stékala černá krev, ale její moc nadále rostla. Lijuanina křídla odrážela její vlastní záři a pak se z ničeho nic vytratila. Všichni členové Kádru se společně snažili zadržet oslepující vlnu její síly, která by mohla zničit celý svět. Touto dobou už pravděpodobně zemřely tisíce. Pokud by nyní ustoupili, pokud by ji nechali vypustit nezměrnou zuřivost její síly, pak by mrtví dosáhli milionů. Miliard.

To ale nebylo důvodem, proč s ní ostatní archandělé bojovali. Pro většinu z nich byly lidské životy bezcenné. Bojovali kvůli svým vlastním životům a také proto, že Lijuan udělala chybu.  Raphael si všiml jejich zděšení, když Adrian roztrhal na cáry upíra, který měl tu smůlu, že byl zasažen ohromením anděly. Krev a smrt pro ně nebyla ničím novým, ale nadvláda, kterou měla Lijuan nad svými znovuzrozenými a jejich síla v porovnání s upíří silou… žádný archanděl nechtěl čelit takové armádě. A skutečnost, že její armáda s sebou přinášela mor, který by mohl znamenat jejich konec, byl posledním hřebíčkem v její rakvi.
Já se nenechám ovládnout. Mně nemůžete ovládnout.

Všichni ve svých myslích zaslechli Lijuanin hlas a jeho zdánlivá příčetnost byla daleko znepokojivější, než byla Uramova brutalita v jeho posledních okamžicích nad New Yorkem. Nyní kolem nich hořel Peking a někde v jeho troskách ležela i Elena. Primární jádro jeho osobnosti se za ní chtělo okamžitě vydat. Raphael ale zůstal na místě, protože jeho válečnice s lidským srdcem by to od něho očekávala.

Cítil, jak se mu ve vlnách mocného žáru, který do něho neustále narážel, přetrhla šlacha v levém křídle. Jen Favashi, která byla mladší než on, ukazovala známky podobného zranění.
„Pak tě zabije. Učiní tě smrtelným.“
Byl slabší, než by měl být, ale zároveň byl také silnější. Vzhlédl do Lijuaniny tváře, jejíž lidská maska se vytratila a zůstala jen křičící temnota a rozhodl, „Teď.“ Mluvil k ostatním archandělům, kteří stáli proti Lijuan. Věděl, že ona už je neposlouchala. Teď!

Všichni najednou vypustili brutální kaskádu spojených sil, soustředěnou na jediný cíl. Ve chvíli, kdy ji zasáhli, se Lijuanino tělo prohnulo do oblouku a obloha se na jedinou znepokojivou vteřinu rozsvítila jako za bílého dne. Když se opět vrátila noc, Zhou Lijuan byla jednoduše pryč a ze Zakázaného Města nezbylo nic, než černý kráter. Peking se stal v myslích nesmrtelných i smrtelníků pouhou vzpomínkou.

Bolestná agónie umírajících byla přehlušena jen tichem těch mrtvých. Raphael našel Elenu pohřbenou pod křídly dvou členů své Sedmy. Jason s Aodhanem byli v bezvědomí a měli polámané nohy. Jejich zranění ale nebyla pro nesmrtelné jejich věku, ničím závažným. Přežijí. Elena byla mnohem, mnohem mladší.

Ale měla vůli rozeného lovce.

V okamžiku, kdy zvedl její polámané tělo z tvrdé země, kam byla odhozena, cítil paličatý záchvěv jejího života. Měla sedřené ruce, pohmožděnou tvář a její tělo… Přejel jí po něm rukou a zjistil, že měla jen několik zlomenin. Nebylo to závažné, dokonce ani na takhle mladého anděla. Měl by ji nechat odpočívat, ale to ticho nedokázal snést.

Eleno.
Její řasy se zatřepetaly.
Nemohl její hojení urychlit, protože všechnu svou sílu vyčerpal při boji s Lijuan. Bude to chtít čas, než se zotaví.
Lovkyně moje.
Setkal se s jejím stříbrným pohledem.

Láska, napadlo ho, když si jí přitiskl blíž k srdci, byla bolestnou agónií, která neměla přirovnání. 

13 komentářů:

  1. Děkuji mnohokrát za perfektní překlad a jsem zvědavá na epilog.! ! ! Marta

    OdpovědětVymazat
  2. díky, škoda, ze autorka ten boj víc nerozvinula, ale asi to nešlo

    OdpovědětVymazat
  3. Ďakujem za super preklad.Teším sa na epilóg,a budeš ďalej prekladať?Lenka:)

    OdpovědětVymazat
  4. Děkuji za další úžasnou kapitolu.

    OdpovědětVymazat
  5. Super překlad. Děkuji :)

    OdpovědětVymazat
  6. Moc děkuji za skvělý překlad. Budeš překládat i další díl? Veronika

    OdpovědětVymazat
  7. Moc děkuji za parádní překlad. Katka

    OdpovědětVymazat
  8. Děkuju za překlad . -Peťa

    OdpovědětVymazat