Důležité info

Přesun stránek proběhl z : http://knizkyhezkycesky.blog.cz/

ZZK - Prolog

Prolog
(Protože než se zcela ponoříte do následujícího šílenství, budete potřebovat nějaké objasnění)

V životě ženy (kterou mohu a nemusím být já) může nastat chvíle, kdy přijde na to, že muž, za kterého byla posledních patnáct let vdaná, podváděl.
Po následném truchlivém období tato žena (kterou ještě jednou mohu a také nemusím být já) zažije zlom, po kterém odhodí všechen zdravý rozum a rozhodne se, že naskočí na Vlak Šílenství, který má namířeno do Města Šílenců.

Mohlo by se stát, že zatímco se tam tato zmíněná žena nachází, se jí okolní scenérie zalíbí natolik, že se tam rozhodne usadit natrvalo. A po ještě delší době pobytu se do svého okolí zamiluje takovým způsobem, že by se chtěla stát členkou tamního sdružení  Šílených žen a žít tam na věky věků a klidně i déle.

Možná bych to měla ještě trochu objasnit.
Když mluvím o jejím šílenství, nemám na mysli ten druh, kdy by potřebovala svěrací kazajku. Myslím tím, že se stane neškodným šílencem, který se začne scházet s mladším gigolem a poprvé v životě vyzkouší vibrátor. Je to ten druh šílenství, kdy vyrazí na nákupy, koupí si lodičky za 10.000 dolarů a nechá si udělat Botox (a pravděpodobně i laserovou operaci jiné části těla, ke které by se ale v životě nepřiznala). Jedná se o takový druh šílenství, kdy by jí měl někdo zabavit a rozstříhat všechny kreditní karty. Ale to je dobrý druh šílenství, ne?

Každý přece ví, že stejně, jako jsou dobré a špatné druhy tuků, existují i dobré a špatné druhy šílenst. To její je jako to olivové – ten správný druh - takový, který lidské tělo potřebuje k tomu, aby zůstalo zdravé a silné.

Následující příběh se mohl, anebo se také nemusel odehrát.
Dobře, dobře – odehrál se.
A také se to mohlo, anebo se to nemuselo stát mě.
Tak jo, stalo se to mě.
A všechno z toho je naprostá pravda teda, kromě té části se sdružením Šílených žen.

Na krátké časové období jsem zešílela, ale nebyla jsem nezvladatelně bláznivá. Jsem zdravá ženská z masa a kostí, která se zrovna nachází uprostřed svých nejlepších sexuálních let. Potřebuji sex, a než abych žila někde, kde nejsou vůbec žádní chlapi, bych se radši nechala střelit do nohy, anebo si každou hodinu zašla na Brazilskou depilaci horkým voskem. Vážně!

Ale teď trochu odbíhám.
Zdravím Vás. Jmenuji se Alli. Můj manžel, se kterým jsem strávila posledních patnáct let života, mě podváděl s každou ženskou, která měla puls, ocitla se v okolí dvaceti kilometrů a byla svolná. Nejdříve jsem si říkala, že se zachovám jako Lorena Bobitt a uříznu mu údnakonec jsem si to ale rozmyslela a místo toho jsem ho oškubala při rozvodu. 
No a pak jsem rozjela svou šílenou jízdu.
Opakuji, že jsem podlehla tomu dobrému druhu šílenství a pro své tvrzení mám i důkaz... může z toho totiž vzejít opravdu dobrý příběh.

Tohle je můj příběh.

Vítejte ve Městě Šílenců. Doufám, že se svým pobytem budete spokojeni.


Vítám Vás po prázdninové pauze a mám na Vás obrovskou prosbu...
Tahle knížka je zatím první, kterou bych si po přeložení chtěla poskládat dohromady a mít jí jako opravdovou e-knížku, a proto bych Vás všechny chtěla požádat o pomoc při jejím čtení. Víc očí víc vidí - a to i přehlédnuté překlepy, přesmyčky a chyby všeobecně. Až na nějakou chybu narazíte, napište mi to prosím do komentářů. Byla bych ráda, kdyby jich tam po přeložení bylo co nejméně :o)
Předem Vám všem moc děkuju, NELA 

10 komentářů:

  1. Ahoj, takže je koniec aj tvojich prázdnin? V tvojich prekladoch je veľmi málo chýb, ak vôbec nejaké. Už sa teším. Lenka

    OdpovědětVymazat
  2. Vítám tě z prázdnin, doufám že jsi načerpala dostatek energie a už se moc těším na tvoje překlady. Katka

    OdpovědětVymazat
  3. Jo, jo - prázdniny skončily - nemohla jsem se dočkat, co na tuhle knížku řeknete :o) NELA

    OdpovědětVymazat
  4. Vítám Tě zpět z prázdnin, a jsem velice ráda, že jsi opět tady.

    OdpovědětVymazat
  5. Vítám Tě zpět, a moc se těším na Tvé překlady.

    OdpovědětVymazat
  6. super, že jsi zpět. Těším se na překlad :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj, také tě vítám z prázdnin a po pravdě, už jsem se nemohla dočkat, až zase začneš překládat. Už se moc těším a díky. :-) Renča.

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj, děkuju za překlad. :)

    OdpovědětVymazat
  9. Tak vitaj:-) tesim sa na tvoje preklady:-) verim, ze si mala pekne leto:-) zia

    OdpovědětVymazat
  10. Vítám Tě z prázdnin. Moc jsem se těšila na Tvé překlady. Souhlasím s Lenkou, že v překladech máš opravdu minimum chyb.

    OdpovědětVymazat