Důležité info

Přesun stránek proběhl z : http://knizkyhezkycesky.blog.cz/

Archangels blade - 1/2 37. kapitola

37
Honor seděla na balkóně bez zábradlí u Dmitriho kanceláře ve Věži a pohupovala nohama. Kdyby spadla, byl by to děsivý pád, ale tak nějak doufala, že by ji jeden z andělů, kteří tu prolétávali, zachytil. Samozřejmě, že to nehodlala zkoušet – sakra, v žádném případě nehodlala v brzké době zemřít.
Ne potom, co jí trvalo takhle dlouho, než se vrátila zpět po své první smrti. Když jí hlavou znovu proběhla takhle nepředstavitelná myšlenka, zadrhl se jí dech… jenže ona to byla pravda. Bylo to stejně reálné jako panorama Manhattanu, na který se zrovna dívala – lesklá ocel na pozadí modrobílé oblohy.

Od té doby, co se v brzkých ranních hodinách probudila s pláčem, který jí svíral hruď a se zarudlýma očima, se jí kaskádovitě vracely úplně všechny vzpomínky jejího předešlého života. Byl to její manžel. Možná, že dnes jím nebyl podle zákona, ale co se týkalo její duše, tak Dmitriho místo bylo po jejím boku.
Vždy a napořád.
Když se za jejími zády otevřely dveře, vzhlédla. Očekávala, že to bude muž, kolem kterého teď kroužily všechny její myšlenky. Ale nebyl. Usmála se na lovkyni, která se posadila vedle ní. „Jak ses sem nahoru dostala?“ Ochranka tu byla velmi přísná.
Ashwini zakývala nohama. „Ukecala jsem Illia.“
„Nevěděla jsem, že ho znáš.“
„Dodneška jsem ho neznala.“ Ashwininy temně hnědé oči plné tekuté intenzity se plně zaměřily na ní. „Říkal, že zrovna teď bys potřebovala kamarádku. Já už to samozřejmě věděla, ale předstírala jsem, že je to pro mě novinka. Tak co se děje?“
Honor nastavila tvář mírnému vánku, který tu pofukoval a nechala ho, aby si pohrával s jejími rozpuštěnými vlasy a zacuchal je stejným způsobem, jakým to dělával Dmitri, když spolu byli v posteli. „Nikdy bys mi to neuvěřila.“
Ashwini se na dlouhý moment odmlčela. „Pamatuješ si na den, kdy jsme se poprvé potkaly?“ Ta vzpomínka byla v její mysli křišťálově jasná. Stalo se to v nechvalně proslulém baru plném lovců a žoldnéřů. Smály se nad nespočtem skleniček s pitím, snědly všechno smažené, co nabízel jídelníček a zasely základ hlubokého přátelství. A když pak nakonec odcházely – „Nazvala si mě starou duší,“ zašeptala. „Ztracenou duší.“
„Tvoje duše je pořád tak stará, že se mi z toho svírá hrudník“ – Ash se k ní naklonila blíž a dotkla se ramenem toho jejího – „ale už neni ztracená.“
Honor se zachvěla a zapřela se dlaněmi o hrubý povrch podlahy balkónu, na kterém seděly. Už nikdy v mysli neuslyší šepot toho povědomého hlasu z předešlého života – už to nebylo potřeba. Bariéra mezi minulostí a přítomností byla vymazaná bouřlivou záplavou slz a Honor už viděla ženu, kterou bývala dříve stejně jasně jako tu, kterou se stala teď.
Ty znovu probuzené vzpomínky jí způsobovaly ohromnou bolest. Představa toho, že přišla o Caterinu i Mishu… nedokázala to pomyšlení snést. Ale vzpomněla si i na krásné věci a díky nim pochopila, že byla opravdu milována. A pak si vybavila pevné obětí paží, které jí svíraly dnes ráno a věděla, že byla milována znovu. Její manžel to možná nikdy nebude schopen říct nahlas, protože se z něho stalo smrtící stvoření, ale ona to přesto věděla.
Co ale nevěděla, bylo, jestli její překrásný, ale zraněný Dmitri byl připraven, vyslechnout si pravdu, kterou mu musela sdělit.
Dmitri se zadíval na obě ženy, které se usadily na podlaze balkónu a už potřetí zkontroloval jestli byli andělé pod nimi ve střehu, aby je v případě pádu chytili. „Měl bych tam jít a obě je přitáhnout dovnitř,“ řekl Raphaelovi, když archanděl vešel do jeho kanceláře a postavil se vedle něho.
„Ano, to bys měl,“ odpověděl Raphael. „Jsem si jistý, že by to byla velmi úsměvná podívaná.“
Dmitri po archandělovi střelil temným pohledem. „Tvoje družka na ní má velmi špatnej vliv.“
„V tom případě budeš mít určitě radost, že se k nim moje družka vzápětí připojí.“
Dmitri se otočil a spatřil Elenu, která se poněkud nejistě pokoušela přistát na balkóně. Jakmile se jí to podařilo, máchla vítězně pěstí do vzduchu a pak se posadila vedle dlouhonohé lovkyně s temnýma očima, která byla Honořinou nejlepší přítelkyní – a podle hlášení, která na ni měli, byla extrémně nadanou bytostí, co se týkalo darů, ve které většina obyvatel světa nevěřila. Nicméně nesmrtelní byli naživu příliš dlouhou dobu na to, aby zavrhli představu takovýchhle darů, jako výmyslů. A proto na Ashwini po očku dohlíželi. 
„Janvier se jí dvoří.“
„Řekl bych, že je načase, abychom ho přiřadili k nějakému úkolu.“ A Venomovi by tak poskytli dostatečně dlouhou dobu na to, aby jeho přemístění proběhlo hladce. Dmitri přikývl, a když si všiml, že se Honor rozesmála, pocítil v sobě velmi uklidňující druh míru. Její tělo bylo na půl schované za Eleninými křídly barvy půlnoci a úsvitu. „Pro Venoma bude práce vedle Galena přínosem.“ Upír byl sice silný, ale pořád mladý a impulsivní, zatímco Galen byl stabilní a vyrovnaný jako samotná skála.
„Souhlasím.“ Raphael si přeskládal křídla. „Mluvil jsem s Aodhanem. Stále si to nerozmyslel.“
Dmitri se zamyslel nad neobyčejným, ale zničeným andělem, a zajímalo ho, co ho na tomto smělém, suverénním městě se svým vlastním živě bušícím srdcem, přitahovalo. „Myslíš, že to pro něho bude nový start a možnost, jak se zahojit?“
„Možná.“ Pak se archanděl odmlčel. „Budeme ho chránit, Dmitri.“
„Rozumím.“ Co ten mladý anděl?
Odpočívá. Má pevnou vůli. Tohle ho nezlomí.
To je dobře.
Ženy venku na balkóně stále švitořily a hravý větřík jim proplétal dohromady prameny různě barevných vlasů - Eleny téměř bílé s Ashwininými hladkými černými a Honořinými jemně ebenovými kudrlinami. Byla to podívaná, nad kterou by se pozastavil každý muž. „Už nejsme tím, kým jsme bývali před pouhými dvěma lety, Raphaeli.“
„A ty té změny lituješ?“

„Ne.“

15 komentářů:

  1. Děkuji za překlad ! ! ! Marta

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji za překlad :)

    OdpovědětVymazat
  3. super moc děkuji :)

    OdpovědětVymazat
  4. MOC DÍKY ZA NOVOU KAPITOLU.

    OdpovědětVymazat
  5. Děkuji moc za skvělý překlad!!!

    OdpovědětVymazat
  6. Děkuju moc :) věděla sem že Honor je Ingrede :)

    OdpovědětVymazat
  7. Děkuji za skvělý překlad !!! viki

    OdpovědětVymazat
  8. Otazka: Je pravda, ze je aj samostana kniha o Ashwini?
    p.s.dakujem za preklad, skvely ako vzdy :D
    L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo v angličtině vyšla v listopadu - dá se dohromady s ...
      http://www.nalinisingh.com/shadows.php

      Vymazat
  9. Ďakujem za preklad. Lenka :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Díky za překlad

    OdpovědětVymazat